Optivent® Ultra auttaa vähentämään energiankulutusta ja pienentämään käyttökustannuksia. 

Optivent® Ultra - Tarpeenmukaisen ilmanvaihdon edelläkävijä

Optivent UltraTarpeenmukainen ilmanvaihto*) johtaa hyvään sisäilmaan pienellä energiankulutuksella. Hyvä sisäilma edistää asumis- ja työskentelymukavuutta, ja laskeva energiankulutus vaikuttaa myönteisesti sekä ympäristöön että talouteen.
Optivent® Ultran edistykselliseen ilmavirta-analyysiin perustuva ultraäänitekniikka on tarpeenmukaisen ilmanvaihdon uusin virstanpylväs. Se on ainutlaatuinen innovaatio, joka nostaa älykkään ilmanvaihdon uudelle tasolle verrattuna perinteisiin IMS-järjestelmiin.

*) Tarpeenmukainen ilmanvaihto huomioi sen, että ihmiset oleskelevat ja liikkuvat eri tiloissa vaihtelevasti, ja ohjaa näin ilmavirtauksen sinne missä sitä tarvitaan ja milloin sitä tarvitaan.

ASUKKAALLE JA TYÖNTEKIJÄLLE

Hyvä sisäilma on tutkitusti terveellistä. Sisällä oleva ihminen pysyy virkeänä, hyväntuulisena eikä työteho laske. Koska painehäviötä ei ole ja ilmavirtaa voidaan hallita laajalla alueella, sisäilma pysyy hyvänä koko rakennuksessa, kaikissa tilanteissa. Lisäksi Optivent® Ultra on miellyttävän hiljainen, koska siinä ei ole ns. ”liikkuvia osia”.

SUUNNITTELIJALLE JA RAKENTAJALLE

Optivent® Ultra on helppo suunnitella ja asentaa. Se ei tarvitse suojaetäisyyksiä mutkiin ja T-haaroihin, mikä helpottaa asennusta varsinkin kun tilaa on vähän. Kanavaa vastaavat mitat tuovat lisää joustavuutta järjestelmän suunnitteluun ja asennukseen. Erinomainen tarkkuus koko ilmavirta-alueella ja erittäin hyvä pölynkestävyys takaavat, että Optivent® Ultra soveltuu hyvin myös vaativiin ympäristöihin, kuten luokka- ja potilashuoneisiin.

RAKENNUKSEN OMISTAJALLE

Optivent® Ultran painehäviö on nolla ja tarkkuus erinomainen kaikilla ilmavirroilla. Näin energiaa ei tuhlaannu puhaltimen turhaan käyttöön ja liialliseen ilman virtaukseen. Esimerkiksi pohjoismaissa ilmanvaihdon energiankäytön osuus toimistorakennuksissa on 35–50 %, mistä tarpeenmukaisella ilmanvaihdolla voidaan säästää jopa 40–50 %.

Optivent® Ultra on käytännössä huoltovapaa, koska rakenne ja materiaalit eivät altistu kulumiselle, ja säädin on lisäksi pölynkestävä. Sisäilman taso nousee ja elinkaarikustannukset laskevat!

IHMISKUNNALLE

Yksi ilmastonmuutoksen torjumisen tärkeimpiä keinoja on energiankulutuksen pienentäminen. Koska kiinteistöjen osuus kokonaisenergiankulutuksesta on 40 %, auttaa Optivent® Ultra pienentämään huomattavasti energiankulutusta ja käyttökustannuksia, ja näin vähentämään haitallisia ilmastovaikutuksia. 

TEKNIIKKAA

  • Ultraäänitekniikan komponentit lähettävät ja vastaanottavat ultraääntä. Koko ilmavirta analysoidaan äärimmäisen tarkasti sekä pienillä että suurilla ilmannopeuksilla.  
  • Älykkäät ohjaukset tunnistavat lämpötilan ja analysoivat keskimääräisen ilmannopeuden huolella kehiteltyjen ultraäänialgoritmien avulla. Näin saadaan tarkkoja ja luotettavia tietoja pitkään.  

EDUT

       MATALA ÄÄNITASO

           Järjestelmä on hyvin tasapainossa, kun siihen ei sisälly ilmavirtausta häiritsevää ja melua aiheuttavaa fyysistä anturia.

       HYVÄ SISÄILMA

           Koska painehäviötä ei ole ja ilmavirtaa voidaan hallita laajalla alueella, sisäilma pysyy hyvänä koko rakennuksessa kaikissa tilanteissa.

       JOUSTAVUUS

            Suojaetäisyyksiä käyräosiin ja T-haaroihin ei tarvita, mikä helpottaa asennusta, kun tilaa on vähän. Kanavaa vastaavat mitat tuovat lisää joustavuutta järjestelmän suunnitteluun ja asennukseen.

      TARKKA, MONIKÄYTTÖINEN

          Erinomainen tarkkuus koko ilmavirta-alueella ja erittäin hyvä pölynkestävyys takaavat, että Optivent® Ultra soveltuu hyvin myös vaativiin ympäristöihin.

       ENERGIATEHOKAS

           Koska painehäviö on nolla ja tarkkuus on erinomainen kaikilla ilmavirroilla, energiaa ei tuhlaannu puhaltimen turhaan käyttöön ja liialliseen ilman virtaukseen.

       HUOLTOVAPAA

           Huoltoja ei tarvita, koska rakenne ja materiaalit eivät altistu kulumiselle.